Острів

Острів

Окремою, і дуже важливою частиною кухні є острів. Його форма та площа залежить від розмірів
самої кухні. Розглядати варіант кухні з островом можливо, якщо кухня має площу не менше 15
м.кв., оптимально 20-25 м.кв..

Великій кухні пасує великий прямокутний острів витягнутий впродовж усього гарнітуру. На такий
острів бажано винести мийку або варильну поверхню для формування робочого трикутника.
Також великий острів має переваги у використанні його для зберігання і розподілу продуктів.
Якщо кухня та столова знаходяться у різних кімнатах то острів може слугувати лаунж зоною для
швидкого перекусу чи чашечки кави. Якщо кухня невелика, то бажано невеликий квадратний
острів. Навіть на такий острів можливо винести робочу зону і організувати зберігання продуктів,
або використовувати у якості робочої поверхні та обідньої зони. Найчастіше острів має одну висоту
з основною кухнею, але якщо острів планується використовуватись як лаунж зона, то можливо з
одного боку зробити його дворівневим і про використанні барних стільців зробити дуже зручну
зону для каво брейку з друзями. Острова можуть мати закриті фасади, або відкриті полиці на яких
зручно розмістити гарний сервіз або стильні аксесуари. Часто в острів монтують шафи для вина, це
має дуже стильний вигляд та при цьому не втрачається корисна площа кухні. Якщо розміри острову дозволяють то під фасади можливо установити холодильні чи морозильні камери, або духову шафу.

Острів має не тільки практичні властивості, а також декоративні. Він зонує простір, відокремлює
кухню від вітальні, при правильному опрацюванні дизайну може слугувати акцентною зоною.
Останнім часом острови виготовляють не тільки прямокутні чи квадратні. Вони мають круглі чи
вигнуті форми. Більш компактний варіант острову – кутовий. Головний принцип розміщення
острову, розміщувати острів на відстані мінімум метр і при розміщенні у острові мийки чи
електричних пристроїв довірте прокладання комунікацій професіоналам.

Menu